Bomenplantdag

We gaan bomen planten!

In het manifest van Generatie Fryslân 2035 zijn we heel duidelijk; ‘In de Friese wildernis leren we samen de natuur opnieuw kennen’. Soms heeft de natuur een beetje hulp nodig. Daarom steekt de generatie de handen uit de mouwen en organiseert samen met Meer Bomen Nu een boomplantdag in een prachtig stukje Fryslân: Elahuizen!

Meer Bomen Nu redt kansarme zaailingen voor een tweede kans. Elke boom maakt jaarlijkse honderden zaailingen. De meeste hiervan overleven het niet, door bijvoorbeeld maaibeheer of te weinig licht. Deze bomen verdienen een andere plek, en op zaterdag 16 maart is die plek Elahuizen.

We gaan planten bij biodynamisch boer Sytse en boerin Tiertsje Gerritsma-Smink in Elahuizen. Zij leveren biologisch-dynamische melk die antibioticavrij gecertificeerd is, de 80 koeien eten door middel van stripgrazen uitsluitend gras, daarnaast graskuil en een beetje zemelen. Hier komt binnenkort nog een natuurlijke voedingsbron bij! We planten een voederhaag voor het vee. Uit dit buffet kunnen de koeien naar wens kiezen en zo gebruik maken van de (geneeskrachtige) voedingstoffen die de struiken en bomen te bieden hebben. De geoogste zaailingen van de afgelopen weken krijgen zo een prachtige nieuwe bestemming.

Praktische info

12:30-13:00 Inloop

13:00-13:30 Start programma: Welkom door Raphaelle Ritsema van Meer Bomen Nu & biodynamische boeren Sytse en Tiertje Gerritsma-Smink

13:30-15:30 Bomen planten!

16:00-17:30 Borrel bij Omke Jan in Woudsend

Aanmelden: Meld je aan via deze link.

Adres: Mardyk 6, 8581 KG, Elahuizen

Carpool: Er is mogelijkheid om te carpoolen, meer informatie hierover lees je in de bevestiging van je aanmelding.

Doe mee!

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom GF2035? Vul dan je gegevens in en mis niks!