Over ons

Wij zijn GF2035

We verbinden, inspireren en activeren ons netwerk. Een netwerk van young professionals tussen de 20-35 jaar, dat in 2035 mogelijk op sleutelposities zit in Friesland om te bouwen aan een mooie toekomst voor huidige én toekomstige generaties. Daarom komen we nu al samen. Tijdens events, borrels én op de momenten waarop belangrijke beleidskeuzes worden gemaakt. Want de keuzes van vandaag, bepalen ons Friesland in 2035.

Daar moet de bril van de toekomstige generaties nu al in worden meegenomen. Door nu al aan tafel te komen, bouwen we vanaf vandaag al gezamenlijk aan een duurzame, inclusieve en aantrekkelijke toekomst voor Friesland!

Van een kroeg op Terschelling...

Generatie Fryslân 2035 is op een wel hele bijzondere plek geboren: niks minder dan een kroeg op Terschelling! De bedenkers Joep Poot, Nick Boersma en Marijn Kamerling vertellen: ‘We zaten na een aantal inspirerende dagen Springtij met elkaar in de kroeg, toen we beseften: we moeten onze generatie bij elkaar gaan brengen. We hebben als generatie een gezamenlijke missie om onze provincie leefbaar te houden. Voor onszelf, en de volgende generaties. Misschien zitten we in 2035 op de plekken waar we invloed hebben. Maar als we écht impact willen maken, moeten we nu al onze generatie bijeen brengen. Met de krachtige combinatie van events voor inspiratie en borrels voor verbinding die uiteindelijk gaan resulteren in heel veel actie!’

Naar een beweging met honderden young professionals!

Vol enthousiasme ging het drietal aan de slag, en al snel kwam er een ware beweging op gang. Een beweging van young professionals die vanuit positivisme de vooruitgang in Friesland wil aanmoedigen. Niet boos zijn op de generaties boven ons, maar kijken hoe we kunnen samenwerken. Meepraten, meedoen, meebeslissen: zodat we de bril van de volgende generaties vaker terug kunnen laten komen in de keuzes die vandaag worden gemaakt.

Wat onze gezamenlijke droom voor Friesland is? Dat vind je in ons manifest! Inmiddels hebben meerdere succesvolle events plaatsgevonden, en de organisatie is heel hard aan het groeien. Daarnaast staan er heel veel gave ontwikkelingen op de planning, dus houd onze website en socials goed in de gaten.

Benieuwd naar ons manifest?

Doe mee!

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom GF2035? Vul dan je gegevens in en mis niks!